Darčeky zabalené do šušťavého papiera sú síce skvelé, no ešte viac poteší niečo vyrobené vlastnými rukami, s láskou a trpezlivosťou. Nezriedka ide o jedlé pochúťky, či už sú to domáce vianočné koláčiky, sušené paradajky v olivovom oleji alebo džemy a marmelády. Vaším tohtoročným darčekom pre rodinu či známych môže byť napríklad domáca nutella. Jej výroba je jednoduchá, chutí skvelo a určite nájde svoje využitie v každej domácnosti. Kto by predsa odolal skvelému spojeniu lieskovcov a čokolády?

ricetta-crema-spalmabile-cover

Potrebujeme:

300 g lieskových orechov

450 g horkej čokolády (čím vyšší obsah kakaa, tým zdravšia čokoláda)

100 g obyčajného masla

250 ml smotany na varenie

Postup:

Plech si vystelieme papierom na pečenie a vysypeme naň oriešky. Dáme ich do rúry a pečieme na teplote 180°C 10 až 15 minút (do tmavohneda).

Upečené oriešky vysypeme na čistú utierku a prstami alebo servítkami ich poriadne pošúchame, aby sme ich zbavili tmavých šupiek. Následne ich necháme úplne vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme čokoládu – roztopíme ju dohladka vo vodnom kúpeli a potom primiešame maslo. Zmes by mala byť hladká a lesklá.

Vychladnuté orechy vysypeme do mixéra a dôkladne rozmixujeme na hmotu s konzistenciou masla.

K orechom pridáme čokoládu s maslom a prilejeme smotanu. Všetko spolu mixujeme úplne dohladka.

Výsledná zmes je redšia a dobre sa dávkuje do pohárikov. Následne ju môžete odložiť do chladničky, kde stuhne na skvele natierateľnú konzistenciu.

Pred darovaním poháriky uzavrite a ozdobte vo vianočnom štýle (červená mašľa, nalepené hviezdičky… Vaše deti budú určite vedieť, čo s tým :)

Nutella je skvelá na vianočke, chlebíku či ako náplň do palaciniek a koláčov.

Dobrú chuť a krásne sviatky :)

Zdroj: http://www.sarabanda.it/it/vita-da-mamma/nocciole-cioccolato-regalo-originale/

cioccolata-spalmabile-768x512

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


9 + = 12