Ak sa vám nechce púšťať do veľkého pečenia a celkovo nechcete ani zapínať rúru, tento osviežujúci dezert je presne pre vás. Samozrejme, aj pre deti, ďalších členov rodiny, či vašich priateľov. Jemný a lahodný cheesecake s jahodami je jednoduchý, takže pripravovať ho môžete aj spolu s drobcami.

Čo budeme potrebovať?

formu na pečenie (24 cm),
papier na pečenie,
mixér,

Ingrediencie:

Základ:
250 g sušienok,
120 g masla,
50 g hnedého cukru,

Krém:
500 g jemného tvarohu (bez hrudiek),
10 g plátkovej želatíny,
200 g jahôd,
130 g práškového cukru,
1/2 citróna (kôra),

Na dekoráciu:
150 ml smotany,
20 g práškového cukru,
100 g jahôd.

Doba prípravy: 30 minút (mimo chladenia)

Postup:

Sušienky pomelieme najemno s hnedým cukrom, najlepšie v mixéri, potom ich dáme do misy a zmiešame s roztopeným maslom. Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne na ňu lyžicou alebo rukami utlačíme pripravenú zmes. Formu vložíme buď do mrazničky na 30 minút, alebo do chladničky na 1 hodinu.

 

 

Kým budeme čakať, pripravíme si krém. V studenej vode necháme zmäknúť želatínové plátky. Jahody umyjeme, dáme ich do mixéra a získame jemnú omáčku. Môžeme ju prepasírovať cez sitko, aby sme odstránili semienka. Odoberieme z nej asi 4 lyžice a zvyšok odložíme bokom. Mäkkú želatínu preložíme do malého množstva horúcej vody, aby sa rozpustila a zmiešame ju s odobratou omáčkou. Následne ju necháme vychladnúť.

 

 

Do zvyšnej jahodovej omáčky pridáme citrónovú kôru, tvaroh a za stáleho miešania s metličkou tak prepojíme všetky prísady. Keď je krém rovnomerne ružový, pridáme práškový cukor a opäť všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pripojíme ešte aj studenú želatínovú omáčku a dobre premiešame. Na vychladený sušienkový základ nalejeme krém, povrch uhladíme lyžicou a cheesecake dáme späť do chladničky najmenej na 2 hodiny.

 

 

Nakoniec si pripravíme dekoráciu. Umyté jahody nakrájame pozdĺžne na plátky a poukladáme podľa vkusu na cheesecake, napr. do stredu. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a cukrárenským vreckom koláč dekorujeme šľahačkou.