Nedeľa je ideálny deň na pečenie. K výrobe sladkých dobrôt nás motivujú najmä deti, ktoré sa koláčikom pripraveným s láskou tešia najviac. Samozrejme ale chceme, aby boli tieto dobroty nielen chutné, ale aj zdravé a plné energie. Práve preto je obzvlášť v jeseni vhodné siahnuť po netradičných ingredienciách, čo posilňujú imunitu a spoľahlivo zachutia každému drobcovi. Pripravili sme si preto recept na výborné bezlepkové sušienky plné vlašských a píniových orechov, mandlí, ryže a pohánky. Prizvite k ich pečeniu aj svoje ratolesti, určite rady pomôžu :)

sarabanda-bimbi-in-cucina

Na cca 25 sušienok potrebujeme

40 g pohánkových vločiek

30 g ryžových vločiek

50 g hnedej ryžovej múky

30 g nelúpaných mandlí zomletých na múku

10 g hnedého cukru

polovicu balenia prášku na pečenie

25 g kukuričného oleja

50 g kukuričného alebo ryžového sirupu

40 g vody

trošku vanilkovej arómy

15 g píniových orieškov

20 g horkej čokolády posekanej na menšie kúsky

6 vlašských orechov posekaných na väčšie kúsky

sarabanda-biscotti-riso-grano-saraceno-1000x750

Postup

Rúru si predhrejeme na 170 °C.

V miske zmiešame oba druhy vločiek, ryžovú a mandľovú múku, cukor a prášok do pečiva. Poriadne premiešame, no nepreosievame.

V sklenej miske si zmiešame vodu so sirupom a vanilkovou arómou. Prilejeme k suchým ingredienciám a premiešame.

Do cesta postupne zapracujeme olej a čokoládu.

Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžičkou naň dávkujeme cca 8 cm od seba hrudky tuhšieho cesta.

Prstami rozpučíme hrudky na ploché sušienky a povtláčame do nich kúsky orieškov.

Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 minút.

Ak náhodou nezjedia vaši drobci ešte teplé sušienky na posedenie, skladujte ich na chladnom mieste v uzavretej plechovej krabičke. Pred ďalším podávaním ich môžete za cca 10 minút zohriať v rúre na 120 °C.

Dobrú chuť! :)

Zdroj: http://www.sarabanda.it/it/vita-da-mamma/ricetta-sana-per-bambini-golosi/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


1 + 6 =